Annons:

Helsingborgs tredje bomässa startar

I dag måndag invigs H22 City Expo. Det är tredje gången Helsingborg står värd för en bomässa, eller som de själva föredrag att kalla det – stadsfestival. Förra gången kom runt 400 000 besökare. Text: Janne Sundling

”Bomässorna blir ett slags lägesrapporter om vad som händer i stads- och bostadsutveckling i sin tid”

H55, H99 och nu H22. Räkna med att det pratas byggande och boende om du hamnar i Helsingborg under de kommande veckorna. För nu inleds stadsfestivalen H22 City Expo i Helsingborg. Under fem veckor pågår mässan med fokus mot hållbarhet och innovation i byggande och boende.

Bo 01 i Malmö drog 440 000 personer och ett par år tidigare kom nästan lika många till bomässan i Norra hamnen i Helsingborg. Vid mässan i Vallastaden i Linköping 2017 stannade besöksantalet vid 75 000.

Travel News är på plats under H22:s premiärvecka och det kommer en längre rapport i slutet på veckan.

Bomässorna blir ett slags lägesrapporter om vad som händer i stads- och bostadsutveckling i sin tid. De lockar byggare och byggföretag, arkitekter och stadsplanerare, men också betydligt fler från allmänheten än vanliga fackmässor. Förra gången Helsingborg höll bomässa, 1999, fick till exempel många bekanta sig med nya konceptet Bo Klok, Ikea och Skanskas projekt för boende till rimliga kostnader. 

Och i Malmö 2001 ville alla ta en titt på nya landmärket Turning Torso.

En kommentar

  1. Anonym: Fjantigt jippo. Man visar en fasad av stadsdelar som inte existerar egentligen. Man lagar vägar som i flera år varit undermåliga, man städar och gör fint för att folk ska se något som är fint på ytan. I vanliga fall lyfter kommunen inte ett finger i dessa områden