Annons:

Så dyra blir nöjesparkerna i sommar

Inför sommaren väljer flera av landets nöjesparker, trots inflationen, att göra små prishöjningar. Några – till exempel Gröna Lund – sänker till och med biljettpriserna.

Gröna Lund väljer under högsäsong att ta 499 kronor för en biljett jämfört med 525 kronor 2022. För barnbiljetter sänks priset från 410 till 399 kronor.

– Vi vet inte hur plånböckerna kommer att se ut i sommar. Alla ska ha chans att komma till oss och ju tidigare du bokar, desto billigare blir det, säger Joanna Hammar, vice vd för Parks and Resorts där Gröna Lund ingår.

Liseberg öppnar i vår ett hotell med 450 rum.

Liseberg i Göteborg har olika priskategorier beroende på vilka veckodagar gästerna besöker nöjesparken. När det gäller den allra dyraste kategorin höjs priset från 595 till 645 kronor.

– Det ekonomiska läget gör att vi måste planera försiktigt ur ett pris- och volymmässigt perspektiv. Vi har inte jättehöga förväntningar och räknar inte med någon stor tillväxt i år, säger vd:n Andreas Andersen.

Hos Astrid Lindgrens värld i Vimmerby kostar i sommar en endagsbiljett 465 kronor för vuxna och 350 kronor för 3–14-åringar. Det är en prishöjning med tio kronor jämfört med 2022. Vd:n Jocke Johansson skriver i en kommentar att man hittills har sett en ökad efterfrågan på omkring tio procent när det gäller de boendealternativ som parken erbjuder.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024