Annons:

Premium

Därför fick Scandic låna skattepengar

Frågetecknen kring Scandics lån hos Skatteverket har rätats ut. Koncernen har i åtta beslut beviljats avbetalningsplan för 298 miljoner kronor av sin skatteskuld och räknar med att få det för resterande 390 miljoner när övriga anståndsperioder löper ut.

”Statsminister Magdalena Andersson har uttalat att Skatteverket ska se positivt på alla ansökningar om avbetalningsplan för att rädda jobben”

På Skatteverket arbetar omkring 100 personer heltid med att hantera cirka 80 000 ärenden årligen om anstånd med källskatt, moms och arbetsgivaravgifter till följd av pandemin.

Anstånd beviljas normalt med ett år i taget, men regeringen har i tre olika propositioner förlängt tiden i utbyte mot att företagen upprättar en avbetalningsplan. Genom att utnyttja systemet maximalt kan företag släpa med sina skatteskulder till som längst våren 2027.

Scandic är ett av de större företagen som tänjt maximalt på reglerna för att ta sig en skattekredit till 1,45 procents ränta, vilket väckt ont blod hos konkurrenter som skött sina betalningar i tid.

”Vi…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium