Annons:

Malmö FF tredje mest lönsamma europeiska klubb

Malmö FF är den tredje mest lönsamma fotbollsklubben i Europa 2021. Danska Brøndby toppar i Off The Pitch listning av de mest lönsamma klubbarna. Text: Janne Sundling

Störst är inte alltid bäst. Att omsätta mycket pengar är inte samma sak som att ha bra ekonomi. Off The Pitch-listan har inte med något av Europas storlag, som Manchester City eller United eller Real Madrid eller Barcelona.

För här handlar det om faktorerna som får klubbarnas revisorer snarare än de på ståplatsläktaren att jubla: finansiell stabilitet, vinstmarginal och räntabilitet.

Fast – ska sägas, det handlar om ett extremt knepigt år, 2021 var restriktioner fortsatt igång. Men konstaterar listmakarna, mindre klubbar var mer framgångsrika i att möte utmaningarna 2021 än de riktigt stora. 

Totalt har 185 europeiska klubbar jämförts. Och man har räknat bort transferintäkter från margonalen.

Toppar gör alltså Brøndby som tog sitt första mästerskap på 16 år och tog sig till Europaspel.

Malmö FF kommer på tredje plats och norska Bodø/Glimt på sjunde.

Italien har två med på tio-i-topplistan; Brescia och Atalanta. Skottland också, med Hibernian och St Mirren, liksom Spanien med Elche och Eibar.

Men – frågan hänger i luften – vilken klubb kom sist? Jo, Sheffield Wednesday.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna