Annons:

Taylor Swift boostar svensk ekonomi med halv miljard

När världsstjärnan Taylor Swift i maj kör tre konserter i Stockholm väntas fansen – så kallade Swifties – spendera upp till en halv miljard kronor i huvudstaden. Det visar beräkningar som Stockholms Handelskammare och Stockholm Live tagit fram.

– Taylor Swift lockar besökare från hela världen. När Friends Arena fylls med besökare innebär det också betydande intäkter för hotell, restauranger och butiker. Taylor Swifts besök är därför en riktig hit för Stockholms ekonomi, säger Carl Bergkvist, chefekonom på Stockholms Handelskammare i ett pressmeddelande.

Den väntade ekonomiska effekten uppgår till drygt 471 900 000 kronor. Fyra av fem besökare reser in till Stockholm och sammanlagt väntas gäster från fler än 130 olika länder.

– Taylor Swifts besök är därför en riktig hit för Stockholms ekonomi, säger han och tillägger att det blir en ”kapitalinjektion” för besöksnäringen.

Konserterna i Stockholm är Swifts enda nordiska stopp på turnén.

2 kommentarer

  1. hans: När det görs denna typ av beräkningar så förbises oftast den ekonomiska effekt på undanträngande av andra besökare som normalt kommer över pingsten till Stockholm. Besökarna till Taylor Swift konserter behöver allt boende i Stockholm, det vill säga det finns inget boende över för andra besökare till Stockholm. Så den ekonomiska effekten av Taylor Swift är471 900 000 kronor reducerat med undanträngande av andra besökare som normalt kommer över pingsten till Stockholm. Beläggningsgraden i Stockholm stad var 79,6 för rum och 67,5 för bäddar under juni månad 2019. Så frågan är: Hur stor blir effekten? Svara
  2. Dave: Bra kommentar Hans! Det är så lätt att glömma bort det som trängs undan. Och då blir kalkylerna alldeles för positiva. Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 kommentarer Öppna
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024