Annons:

Hon är världens bästa konferenskock

Det blev en fantastisk dag på the Ridge, i Basking Ridge, New Jersey i USA den 19 april på Copper Skillets världsfinal final där Sigtunahöjdens Ruth Weldegiorgis representerade Sverige och tog hem priset som världens bästa konferenskock, enligt ett pressmeddelande. 

“Det går inte i ord att beskriva vad Ruth lyckats med”

Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar, har nu korat en världsmästare! Tävlingen avgjordes i samband med IACC Americas Knowledge Exchange. De tävlande kockarna har alla gått vidare från både egen nationell och egen kontinents (Europa, Amerika, Asien/Australien) uttagningstävlingar om titeln världens bästa konferenskock.

– Det känns helt fantastiskt, säger Ruth Weldegiorgi i ett pressmeddelande och fortsätter:  Självklart blir man så stolt över framgångarna och hela resan som fortfarande känns nästan overklig. Men det är den inte! För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra, att uppmärksamma på möjligheterna och inspirera unga människor till att satsa på en karriär inom kockyrket.

Ruth fick högsta poäng i de olika momenten som bedömdes, nämligen hygien, matsvinn, hantering av råvaror, texturer, utseende och smak.

Lotta Giesenfeld Boman, VD/Ägare, Sigtunahöjden Hotell & Konferens AB

– Det går inte i ord att beskriva vad Ruth lyckats med, säger Lotta Boman, Sigtunahöjdens ägare och verkställande direktör. Hennes insats visar att tidigare framgångar kan leda till fler framgångar. Att våga tro på sig själv och våga vinna är stort, det visar på mod och kraft och skapar de förebilder vi vill vara. Ruth för den kulinariska fanan vidare och visar vilken otrolig nivå köket på Sigtunahöjden och vår flerfaldigt prisbelönta Restaurang Skog besitter.

En kommentar

  1. Vera V: Häftigt och stort grattis Ruth och Sigtunahöjden!
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024