Annons:

Östersund satsar på äventyrsbad för 435 miljoner

Politikerna är överens – Östersunds ska inte ska renovera Storsjöbadet utan bygga ett nytt badhus. Prislappen beräknas landa på 435 miljoner kronor.

Det nuvarande Storsjöbadet som är 37 år gammalt, håller på att vittra sönder. Nu ska ett beslut att bygga nytt äventyrsbad tas.

Kommunens beredningsgrupp, med representanter från alla partier, har i en rapport presenterat ett förslag på hur man ska lösa badhusfrågan.

Att renovera skulle bli tidskrävande och dyrt. Rapporten föreslår i stället att bygga ett nytt äventyrsbad.

Storsjöbadet är också en turistmagnet. Ungefär hälften av de norrmän som kommer hit besöker badet. Om anläggningen måste stängas kan kommunen i värsta fall tappa upp emot hälften av besökarna från Norge. Det skulle betyda ett årligt intäktsbortfall med sammanlagt 20 miljoner kronor årligen.

Enligt kommunens beräkningar är det mer ekonomiskt fördelaktigt om kommunen äger och driver anläggningen i stället för att upplåta det till en privat aktör.

Nästa vecka ska kommunstyrelsen fatta beslut i frågan. Enligt förslaget blir badhuset på omkring 7 500 kvadratmeter. Med ett äventyrsbad på cirka 1 300 kvadratmeter.

Kommentarer är stängda.

Konferensproducent till STS Alpresor
Sista ansökningsdag:
30 september 2023