Annons:

Fullsatt i Sälen och Åre under jul och nyår

Jul- och nyårsperioden har precis passerats och fjällturismbolaget SkiStar nådde en boendebeläggning på 97 procent och med över 475 000 skiddagar* skrevs ett historiskt rekord för perioden. Högst beläggning hade Sälen, tätt följt av Trysil, Hemsedal, Åre och Vemdalen, enligt ett pressmeddelande.

– Att fler gäster än någonsin åkt skidor hos oss under ledigheten är ett kvitto på hur populär och viktig aktiv semester är. Sälen och Vemdalen hade flest gäster i skidbackarna på nyårsafton, medan Åre hade flest 30 december. Sammantaget visar detta på en stark efterfrågan av minnesvärda fjällupplevelser, säger Stefan Sjöstrand, VD på SkiStar i ett pressmeddelande.

Under jul och nyårsperioden har samtliga av SkiStars destinationer varit välbesökta. För beläggning per destination se längst ner. Totalt åktes 4 637 216 skidåk och sammantaget 24 dec. tom 31 dec. skrevs rekordet 475 283** i antalet skiddagar* enligt bolagets inpasseringssystem Axess.

Stefan Sjöstrand VD SkiStar

– Vi är glada att så många valde att tillbringa sin ledighet hos oss under jul- och nyårsperioden, säger Stefan Sjöstrand, VD på SkiStar. Vi är medvetna om att 2024 kommer att bli ett ekonomiskt utmanande år för många, och vet att det finns sätt att göra fjällsemestern prisvärd utan att kompromissa med kvaliteten på upplevelsen.

Beläggning av boende i procent enligt SkiStars bokningssytem 24 dec 2023 tom 1 jan. 2024:

Sälen 99 % – Aktuellt snödjup: 92 cm

Trysil 98 % – Aktuellt snödjup: 98 cm

Hemsedal 97 % – Aktuellt snödjup: 60 cm

Åre 96 % – Aktuellt snödjup: 74 cm

Vemdalen 94 % – Aktuellt snödjup: 82 cm

*skiddagar dvs en person som åkt skidor en dag.

**barn tom 6 år som åker gratis är ej inräknade.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024