Annons:

Bingo för Arlanda – äntligen en ny long haul-linje till Japan

Japans största flygbolag, ANA, etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport med en direktlinje till Tokyo Haneda, landets största flygplats och ett internationellt nav, enligt ett pressmeddelande.

ANA (All Nippon Airways), medlem i Star Alliance och det största flygbolaget för reguljär passagerartrafik på den inhemska och internationella marknaden till och från Japan, kommer att etablera sig på Stockholm Arlanda Airport med en direktlinje till Tokyo Haneda lagom till starten av vintertrafikprogrammet för 2024. Den nya direktlinjen kommer inte bara att koppla samman den svenska huvudstaden med Japan, utan ANA´s omfattande nätverk av flyglinjer kommer även erbjuda viktiga anslutningar till hela Asien och södra delen av stilla havet

Arlanda har fått omfattande kritik av svenskt näringsliv. Nyligen krävde 14 svenska företagsledare, bland annat Jacob Wallenberg, Rickard Gustafsson, SKF och Stefan Sjöstrand, Skistar en omfattande satsning på Arlanda. “I dag är både Kastrup och Gardemoen större med bättre utbud av affärskritiska långdistanslinjer än Arlanda” skriver de i ett inlägg på DN Debatt.

Direktörerna föredrog Kastrup som var bra för affärer, Arlanda dög bara när man skulle åka på semester. Förra veckan annonserade SAS en ny linje till Atlanta i USA – från Kastrup. 

Linjen Stockholm Arlanda Airport – Tokyo Haneda kommer att starta i och med vinterschemat 2024.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024