Annons:

Bra: Vi har genomfört världens första biobränsleflygning

Under tisdagen genomförde svensk-norska flygbolaget Bra världens första flygning med ett kommersiellt flygplan med enbart bioflygbränsle. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Flygningen genomfördes i samarbete med fransk-italienska flygplanstillverkaren ATR och bränsleleverantören Neste. Det fossila bränslet ersattes med ett biobränsle som uppges minska utsläppen av växthusgaser med upp till 80 procent.

Testflygningen genomfördes mellan Malmö och Bromma i Stockholm.

Per G Braathen, ordförande för BRA konstaterar i ett pressmeddelande:

– Vi påbörjade vårt hållbarhetsarbete långt före något annat flygbolag och har länge varit det ledande regionala flygbolaget i Sverige. Den milstolpe vi nu uppnått är en av de viktigaste hittills och representerar en verklig innovation i vår bransch. Dagens flygning bevisar att 100 procent biobränsle är det snabbaste och mest effektiva sättet att redan idag minska utsläppet från flyget och snabba på utvecklingen mot den svenska flygbranschens mål med fossilfritt inrikesflyg 2030.

Om Flygbolaget BRA:

  • BRA, Braathens Regional Airlines, är ett svenskt flygbolag, med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Målet att nå netto-noll utsläpp år 2030 gör oss till pionjärer inom fossilfritt flyg. Det gör vi bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100% bioflygbränsleanvändning certifieras snarast och bli en av de första att ta in elflyg i vår flotta.

Kommentarer är stängda.