Annons:

Debatt: Flygskatten är en grön bluff 

Flygskatten gör ingen klimatnytta. Det spelar ingen roll om flyget tankas med fossilt eller hållbart bränsle, skatten är densamma.  När skatter utmålas som gröna, trots att de saknar reell påverkan på klimatet, så minskar förtroendet för klimatpolitiken, skriver Karin Johansson vice vd Svenskt Näringsliv i en debattartikel i Expressen.

”Det tyngsta argumentet mot flygskatten är dock EU och den internationella klimatpolitiken. Med EU:s stora klimatpaket, Fit for 55, har Europa tagit ledartröjan i klimatomställningen. Flyget i EU ingår i EU:s utsläppshandel och flygbolag betalar i likhet med industriföretag per ton koldioxid som släpps ut.” 

Läs hela artikeln här.

2 kommentarer

  1. Stockholmare: Tyngsta argumentet för är att skatter måste in på något sätt. Ska man ta bort denna skatten så måste den antingen ersättas med något annat alternativet så måste någon del i statsbudgeten få mindre pengar. Vad ska vi dra ner på?
  2. Tomas: Sen är det ju så att även biobränsle har stora negativa klimateffekter på grund av höghöjdseffekten. Dessutom är konkurrensen om biobränslet så stor att det inte är en lösning på flygets utsläpp.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024