Annons:

Elflygplanstillverkaren Heart vill flytta till Halmstad

Heart Aerospace och Halmstads kommun är överens om att arbeta för en etablering av delar av det svenska elflygplansföretagets verksamhet på Halmstad City Airport. Det blir i så fall världens första kommersiella industri för elektrifierade flygplan, enligt ett pressmeddelande.

Parterna har nu enats om en gemensam plan för att etableringen ska bli möjlig, ett så kallat Letter of Intent, LOI.

– Vi är stolta över att Heart Aeropsace valt att arbeta för en etablering i Halmstad tillsammans med kommunen. Företaget satsar på en hållbar omställning i en global bransch. Jag är övertygad om att detta blir en väldigt bra satsning för miljön, arbetsmarknaden och näringslivet i Halmstad och regionen, säger Stefan Pålsson (S), kommunstyrelsens ordförande.


Överenskommelsen innebär att Heart Aerospace kommer att etablera bland annat sin flygtestverksamhet i Halmstad. I planen ingår också att starta produktion av elflygplan i Halmstad.
Etableringen blir världens första kommersiella industri för elektrifierade flygplan.

Heart Aerospace sysselsätter för närvarande 200 personer. Företaget växer snabbt och räknar med en stark expansion de närmaste åren.
Målsättningen är att en första fas i etableringen av Heart Aerospaces kommer att ske under 2024, med testflygningar planerade att starta 2026. Heart Aerospace räknar med att leverera sitt första ES-30-flygplan 2028.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024