Annons:

Säkerhetspersonalen på Bromma och Landvetter planerar att strejka i sommar

LO-facket Transport varslar om strejk inom bevakningsbranschen sedan förhandlingarna med arbetsgivarna gått i baklås. I ett första steg handlar det om övertids- och nyanställningsblockad. Men från den 3 juli gäller strejk, som omfattar flygplatskontrollanter på Bromma flygplats och Landvetter flygplats.

Från den 5 juli utvidgas strejkvarslet, om ingen överenskommelse nåtts innan dess, till att gälla Arlanda. Där varslas om strejk för arbete inom röntgen, varukontroller och grindmottagning, enligt ett pressmeddelande från Transport.

Strejken berör fyra arbetsplatser och cirka 450 anställda.

”Både vi och arbetsgivarna är överens om att branschen har problem med att rekrytera och behålla personal. För att få fler till yrket och som också stannar måste vi höja ingångslönen och premiera erfarenhet och kompetens. Men det säger Almega blankt nej till”, säger Tommy Wreeth, förbundsordförande i Transport, i pressmeddelandet.

9 kommentarer

 1. Tim: Vore inte sommar utan strejker inom flyget
 2. Yvonne Zanders: Om jag flyger till Manchester med Ryanair den 2 juli fr Landvetter, kommer jag kunna ha med bagage och kommer jag kunna åka hem den 9 juli till Göteborg igen.
  • Travel News: Det är bara att hoppas på det bästa. De flesta strejker blir inte av.
 3. Tord: Gäller strejken på Landvetter endast den 3:Juli? eller börjar den då och håller på tills parter har kommit överens.
  • Travel News: Det är varsel inte mer nu.
 4. samira: Jag ska resa den 4 juli från Landvetter, vad är det jag måste tänka på?
  • Travel News: Kolla läget dagen före.
 5. LCK: Hej, Min dotter ska resa den 3 juli med Lufthansa och har endast handbagage och hon säger att om man åker dit riktigt tidigt så kommer man iväg typ sent kväll den 2 juli och väntar utanför gaten? Vad säger ni om det?
  • Travel News: Tror att det är bättre att du pratar med Lufthansa än en affärstidning.
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024