Annons:

Snart är Arlandas nya säkerhetsapparater här – köerna ska bli kortare

I juni öppnar den nya säkerhetskontrollen på Arlanda. Den ska korta köerna kraftigt är det tänkt. Det ska gå uppemot dubbelt så snabbt att ta sig förbi med handbagage och kläder. Det uppger Swedavia som driver Arlanda flygplats.

Martin Johansson, fackklubbsordförande för markservicepersonalen på SAS, välkomnar förändringen men han är rädd för teknikkrångel i början. Enligt obekräftade uppgift ska datorer nu kunna stanna i väskan när de ska kontrolleras, men vi tror på det när vi ser det.

En kommentar

  1. Robert Pletzin, Swedavia: Hej, varken vätskor eller teknik kommer behövas tas upp ur handbagaget i den nya säkerhetskontrollen i Terminal 5, likt på Vanda i Helsingfors. Vi påbörjar aktiv testning av säkerhetskontrollen med ett par flöden under juni och skalar stegvis upp driften fom juli. Övriga säkerhetskontroller i Terminal 5 kommer hållas öppna under tiden. Hälsar Robert Pletzin, Swedvia Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna