Annons:

Swedavia svarar på kritiken – i sommar blir det fler linjer till Nordamerika

Tillgängligheten mellan Sveriges största flygplats och Nordamerika kommer tillfälligt att öka när det, med start i mitten av april, tillkommer två nya långlinjer till det befintliga utbudet från flygplatsen, berättar statliga flygplatsbolaget Swedavia i ett pressmeddelande.  Men även efter detta har Arlanda bara 29 avgångar till Nordamerika jämfört med Kastrups 89...

Både United Airlines och Delta Air Lines återvänder och kommer att trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark respektive JFK under sommarsäsongen 2024. Detta gör att det totalt kommer att vara närmare 30 avgångar per vecka med upp till 5 avgångar per dag till den nordamerikanska kontinenten. 

– Att både United Airlines och Delta Air Lines väljer att återvända till Stockholm Arlanda Airport är glädjande och visar tydligt på Stockholms centrala roll som ett viktigt nav i regionen för såväl näringsliv som turism och de som reser för att träffa vänner och familj, säger Jonas Abrahamsson Swedavias vd och koncernchef i ett pressmeddelande. 

Arlanda nya säkerhetskontroll.

Arlanda har tidigare fått hård kritik av tunga näringslivsnamn som Jacob Wallenberg och Martin Lundstedt. De är oroliga över att Kastrup drar ifrån Arlanda. 

Köpenhamn flygplats, Kastrup, är sedan länge störst i Norden och har varit så i många år. Arlanda är bara trea, en bra bit efter Oslo. Stockholms Handelskammare håller med om kritiken.

David Stenergard, infrapolitisk expert på Stockholms Handelskammare, håller med om kritiken.

– Vi är oroliga för att Köpenhamn ska betraktas som mer attraktivt än Stockholm när stora företag bestämmer var de ska ha sina kontor. Det kan också påverka näringslivets direktinvesteringar, säger David Stenergard till Di.

2 kommentarer

  1. Malmöbo: Arlanda kommer aldrig komma ens i närheten av Kastrup. Troligtvis kommer Helsingfors köra förbi också.
  2. Fd Malmöbo: Förmodligen eftersom det bedrivits och bedrivs konstrgjord andning på CPH sedan starten av SAS.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024