Annons:

Tranås Resebyrå vinner Travel News hållbarhetspris

En jury med resebranschföreningens vd Didrik von Seth som ordförande har utsett vinnaren. Juryn bedömer enskilda initiativ eller ett större hållbarhetsarbete, men det ska ha skett under året.

I sitt arbete kommer juryn att bedöma hur stor effekt hållbarhetsarbetet haft, med hänsyn tagen till företagets storlek och resurser. Ju mer konkreta effekter som anges i nomineringen, desto enklare blir det för juryn att bedöma och desto större chans att vinna. 

Vinnare: Tranås Resebyrå

Tranås Resebyrå engagemang för hållbarhet genom samarbete med ledande flygbolag för ökad användning av fossilfritt flygbränsle samt konkreta projekt för att främja mänskliga rättigheter visar att även en resebyrå kan göra skillnad.

Nio bidrag skickades in till årets tävling. 

– Det märks att reseindustrin tar hållbarhet på största allvar. Projekten andas en långsiktighet som känns äkta och genuin. Det bådar gott för framtiden, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

Övriga nominerade:

MSC Cruises

Jobbar stenhårt för att minska utsläppen av Co2. Juni-23 genomfördes första kryssningen med nettonollutsläpp.

Swedavia

Arbetar proaktivt med systematiskt miljöarbete och går längre än det formella ansvaret. Swedavia är pådrivande i flygets övergång till förnybart bränsle och ser till att flygplatsernas klimatavtryck minimeras.

Air France/KLM

Flygbolagsgruppen är sedan länge bland de ledande i att blanda in fossilfritt bränsle och arbetar med klimatreducering i stället för kompensering.

Quality Hotel

Genom konsekvent miljöarbete i hela verksamheten minskat gruppen sitt klimatavtryck. 2022 instiftade man även en klimatfond med syfte att finansiera i klimatvänliga lösningar för hotellbranschen.

STF

Genom påverkansarbete och konkreta åtgärder inom och kring sin verksamhet är Svenska Turistföreningen drivande i omställningen av branschen.

SAS

Trots sina utmaningar arbetar flygbolaget enträget med hållbarhet. Genom strategiska allianser och samarbeten bidrar SAS till flygets omställning

FLYG BRA

BRA genomförde 2022 den första fossilfria kommersiella flygningen i världen. Arbetet fortsätter och satsningar på bland annat vätgas visar att även ett regionalflygbolag kan göra skillnad.

En kommentar

  1. Towe: "Ökad användning" av fossilt flygbränsle tror jag väl ändå inte? 😉
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024