Annons:

Countryside Hotels ökar med 21 procent i sommar

Nya siffror från Countryside Hotels visar att antalet utländska hotellgäster i Sverige ökat med 21 procent i sommar jämfört med föregående sommar. Medlemsorganisationen med 35 hotell runt om i landet ser framför allt ökningar i gäster från Norge och Danmark, enligt ett pressmeddelande.

”Samtidigt som den svenska kronan står lågt i kurs verkar de svenska naturupplevelserna stå högt i kurs hos många utländska besökare och det har varit en sommar där det talats många olika språk i hotellfoajéerna,” säger Anna Övergaard, Marknadschef på Countryside Hotels.

Antalet utländska besökare har alltså ökat med 21 procent i sommar jämfört med föregående sommar och flest gäster kommer från Norge och Danmark. Countryside Hotels analyserar nu siffrorna för att se hur man bäst ska arbeta med marknadsföring i andra länder under kommande år.

”Vi arbetar tätt tillsammans med agenter och partners i olika länder och när vi nu summerar siffrorna från sommaren är det tydligt att det finns ännu större potential i vissa regioner än vi tidigare räknat med,” säger Anna Övergaard.

Om man jämför med sommaren 2019, som var den sista helt ”normala” perioden före pandemin, visar siffror från Countryside Hotels att de utländska bokningarna ökat med 47 procent i sommar.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna