Annons:

Efter 34 år med förluster – nu säljs Siggesta gård

Finansmannen Olof Stenhammar säljer förlustdrabbade Siggesta gård efter 34 år. - Det känns mycket vemodigt. Jag har lagt ner min själ i det här, säger han till DI

Siggesta gård är ett populärt besöksmål med hotell, restaurang och många olika aktiviteter. Finansmannen Olof Stenhammar gick in som delägare 1989 och tog över som ensam ägare 2001, och har sedan dess plöjt ner stora summor för att bygga upp verksamheten. I dag drivs verksamheten av vd Susanne Blomberg och Olof Stenhammars dotter Charlotte Stenhammar som vice vd.

Verksamheten har dock dragits med ständiga förluster. Sedan 2012 är den sammanlagda förlusten 111 Mkr Det är framför allt för få rum och bäddar som har orsakat förlusterna, anser Olof Stenhammar, och därför har kapaciteten successivt utökats till 135 bäddar. För den som köper Siggesta gård finns också ett exploateringsavtal klart med Värmdö kommun för ytterligare 150 bäddar.

– Det kommer att göra en väldig skillnad. Men det är också därför vi säljer nu. Det är en jättesatsning med stor potential, men min dotter är inte intresserad av att ta över och trycka på knappen, och själv fyller jag 83 år nästa år, säger Olof Stenhammar.

Försäljningen sköts av mäklarbyrån Skeppsholmen Sotheby’s International Realty, och beräknas ta 1-2 år.

En kommentar

  1. Ann-Catrin: Ett misstag var att flytta loppisen till ängarna, då passerar man inte ens Siggesta gård utan går på loppisen och åker sen hem. Förut när loppisen var på gården så föll det sig naturligt att äta lunch eller fika på Siggesta gård. Och efter att det infördes parkeringsavgift på ängarna vid loppisen så åker man inte ens dit.
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024