Annons:

Efter konkursen – nu STF tar över Gysinge Wärdshus och hotell

Nu är det klart att Svenska Turistföreningen (STF) tar över driften av det anrika Gysinge Wärdshus. Detta sker efter en period av ekonomiska utmaningar för den tidigare operatören, vilka ledde till en konkursansökan tidigare i år, enligt ett pressmeddelande.

Gysinge Wärdshus & Hotell, beläget vid Nedre Dalälven i Gästrikland är en historisk anläggning som en gång i tiden tillhörde Gästriklands största järnbruk. Gysinge Wärdshus erbjuder 30-tal nyrenoverade hotellrum. De tidigare ägarna, Gertjan och Karen van Os renoverade med varsam hand och skapade en plats med stort fokus på lokal mat och små och stora musikarrangemang. Förutom den goda maten finns det ett stort gym och i närområdet kan man vandra.

Maria Ros Hjelm, generalsekreterare, Svenska Turistföreningen

– Vi är oerhört glada över att ta över driften av Gysinge Wärdshus. Vår målsättning är att skapa en inkluderande mötesplats för alla som söker mat-, natur- och kulturupplevelser och detta tillskott är ett perfekt exempel på hur vi kan bredda vårt erbjudande och göra natur som kultur mer tillgänglig för fler, säger Maria Ros Hjelm, generalsekreterare för Svenska Turistföreningen i ett pressmeddelande.

STFs övertagande är inte bara en räddning av värdshusets unika kulturhistoriska värde utan också ett löfte om fortsatt utveckling mot en hållbar framtid.

– I början av juni slår vi upp portarna och vi vill fortsätta erbjuda en välkomnande destination för såväl lokalbefolkning som besökare från hela landet. Med en solid plan för framtiden och en stark grund i svensk tradition och gästfrihet, ser vi fram emot att välkomna nya och gamla gäster till Gysinge Wärdshus, avslutar Maria Ros Hjelm i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.