Annons:

Premium

Fyra ville bygga Orusthotell – en får chansen att göra om

Orust på bohusländska västkusten har det mesta. Utom ett lite större hotell. Planerna på ett sådant har funnits länge. När de utlyste markanvisning för hotell fick de in fyra anbud. Men inget passar riktigt in på platsen. Nu vill de gå vidare med att en av aktörerna ska omarbeta sitt förslag. Text: Janne Sundling

Ett hotell med minst 100 rum, alla med en direkt närhet till salta bad. Att Orust kommer att bygga sitt första hotell av större mått i Tuvesvik står klart. En detaljplan för området antogs redan 2006 som säger att här får byggas ett hotell.

– Vi har i dag inget större hotell på Orust. Det finns flera mindre aktörer runt om i kommunen som hyr ut rum men vi saknar en anläggning med en större omfattning, som till exempel Stenungsbaden. Vi missar många turistnätter på det viset, de väljer våra grannkommuner, förklarade Anders Arnell (M), ordförande i utskottet för samhällsutveckling, tidigare i år.

Beslut om tilldelning av markanvisning skulle kunnat ha fattats redan nu i veckan. Kommunen har fått in fyra anbud.

Men inget av de inkomna anbuden bedöms uppfylla kriterierna för att kunna tilldelas markanvisningen. Fast en av anbudslämnarna bedöms ha ett bra koncept som skulle kunna utvecklas om förslaget omarbetas så att det arkitektoniskt passar bättre in på platsen. Orust kommun vill lägga ”stor vikt att byggnation på hotelltomten knyter an till den bohuslänska kusttraditionen”. Och de ska nu sätta sig vid ritbordet med en återstående anbudsgivare och se över hur förslaget kan förändras. Vilka som lämnat anbud för hotellbygget är inte offentligt ännu.

På nytt jobb