Annons:

Hölick satsar på glamping och gör allt utomhus

På halvön Hölick utanför Hudiksvall finns nu en ny typ av destination– en outdoor resort. Efter fyra års jobb och 40 miljoner i investeringar är de redo att ta emot gäster. Och att vara ute är inne på Hölick outdoor resort. Text: Janne Sundling

Ekoparken Hornslandet är närmsta granne med resorten och har 13 vandringsleder och flera långgrunda stränder. Platsen längst ut på Hornslandet är omgiven av hav i tre väderstreck.

– Vi svenskar älskar att vara utomhus, men många gånger när man besöker hotell är spa, gym och restauranger inomhus. På Hölick är allt utomhus – två restauranger, padelbanor, äventyrsgolf, gym och till och med spaet är utomhus, säger Clara Tilk, vd för resorten.

Men jo, det går att bo i hus med egna utomhus-jacuzzis till mini chalets för två personer. De har också platser för husvagn eller husbil och tältare och eftersom konceptet är mer glamping än camping ingår inträde till spa. 

På Hölick ska boendet vara en del av upplevelsen. Som i en tipi-village, med åtta meter höga, möblerade tipitält som kombinerar naturupplevelse med bekvämt boende. 

– Intresset för glamping och att göra saker tillsammans utomhus på sin lediga tid har ökat för varje år och antalet träningsresor har ökat med 40 procent efter pandemin. Ekoparken ihop med de många aktiviteterna gör att vi verkligen kan erbjuda den aktiva familjen en spännande destination, säger Clara Tilk.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024