Annons:

”Inkluderande stadhotell” på Södermalm vill utmana Ett Hem

H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson går in som delägare och finansiär när ett nytt boutiquehotell vid namn Stockholms stadshotell som ska öppna på Södermalm i Stockholm hösten 2024. Det blir 32 rum varav sex sviter och två restauranger, en enklare bistro och en högklassig rapporterar DI.

Företaget French Express är delägare i restaurangerna Babette, Café Nizza, Schmaltz och Tengu står bakom den stora satsningen. Det nya hotellet ska stå klart under slutet av 2024. Fastigheten är den historiska byggnaden på Björngårdsgatan.

Johan Agrell delägare i företaget French Express som ska driva Stockholms stadshotell:

”Om man ska jämföra med andra hotell i Stockholm så ska vi ligga nära Ett Hem i kvalitet. Men vi vill vara mer inkluderande än Ett Hem. Det ska vara en lägre tröskel hit. Vi har flera mindre rum som gör att vi kan hålla en lite mer moderat prisbild, men jag förstår att vi inte kommer att uppfattas som något budgetalternativ.”

I projektet ingår också Fredrik Carlström, grundare av kontorshotellet Alma på Nybrogatan – och Ian Nicholson, som ligger bakom flera internationellt uppmärksammade hotell. 

”Vi har egentligen ingen erfarenhet från att driva hotell”, medger Johan Agrell i DI, som dock har lång erfarenhet från serviceyrket inom restaurang. 

2 kommentarer

  1. Erik: Vilken historisk byggnad på Björngårdsgatan är det?
    • Travel News: Vi ska ta reda på mer om detta. Men hotelldirektören har inte tid med en intervju förrän i januari...
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024