Annons:

Knappt mätbar nedgång på hotellrum i november

Under de fyra första veckorna i november minskade antalet sålda hotellrum i Sverige med 0,2 procent i jämförelse med samma period 2022.

– Trots en liten minskning så är efterfrågan av hotellrum fortfarande stark givet den ekonomiska tid vi befinner oss i. Det är framför allt den privata efterfrågan som fortfarande håller emot förvånansvärt bra, vilket givetvis är positivt, säger Thomas Jakobsson, chefsekonom på Visita i ett pressmeddelande.

– Även om nedgången är marginell så ser vi hur konjunkturen viker av alltmer, vilket gör att det råder stor ekonomisk osäkerhet inför vintern och våren. Det är därför mycket bekymmersamt att regeringen höjt och kommer att fortsätta höja skatter och arbetsgivaravgifter som slår hårt mot företagen i besöksnäringen samt gör det svårare att anställa utländsk arbetskraft. Ovanpå det råder ett oroligt omvärldsläge, ökade inköpspriser för företagen samt kraftigt höjda hyror, avslutar Thomas Jakobsson.  

2 kommentarer

  1. Hobbyanalytikern: Vilka är det som bor? Mestadels svenskar? Mestadels konferensgäster? Vore intressant med något mer.
    • Travel News: Denna data är tyvärr inte tillgänglig.