Annons:

Nya Billingehus i Skövde ska smygöppna i sommar

Billingehus på toppen av Billingen i Skövde var länge nedslitet och något av ett sorgeban i staden. Stadens storhotell där det hållits stora idrottsevenemang och kongresser hade sett sina bästa dagar. Men nu renoveras hotellet av de nya ägarna och en första del av hotellet återöppnas i sommar. Text: Janne Sundling

Lotus Hotel Group köpte Billingehus i november 2021 och satte igång en totalrenovering av hotellet. Det drevs tidigare av norska First-gruppen.

— Hotellet kommer att andas retro men med en modern touche av väl utvalda möbler och detaljer, säger hotelldirektören Katrin Kangas till Skövde Nyheter. Hon har jobbat på Billingehus i över 25 år, varav sju som hotelldirektör.

— Mycket handlar om att ta tillbaka den forna glansen från hotellets storhetstid och uppdatera med nya spännande inslag och koncept. Det kommer att bli en destination värd att besöka för gamla och nya gäster, säger hotelldirektören.

Redan i sommar öppnar cirka 150 rum samt restaurangen.

Runt 200 personer ska anställas till att allt är klart 2024.

Skövde kommun har länge haft förhoppningar om att utveckla samspelet med hotellet på Billingen. Kommunen har mellan 2017 och 2022 bland annat anlagt ett 10,9 kilometer långt konstsnöspår med Vasaloppsprofil, byggt Billingecentret med restaurang, sportbutik, omklädning och föreningslokaler, två asfalterade pumptrackbanor och utvecklat cykelspåren. Nyligen byggdes också ett välvt taket över isbanan.

– Lotus Group Hotel tar vara på hotellet, bygger till och det kommer att bli en helt ny upplevelse med destination Billingehus, säger Katrin Kangas till Skövde Nyheter.

När han köpte Billingehus sa Lars-Olof Oskarsson, ägare och vd för Lotus Hotel Group, att man tänker sig att ”tillsammans med Skövde kommuns ledning skapa ett nav i södra Sverige för människors rekreation, nöjen och möten.” Han beskrev Billingehus som en hotellikon med en unik historia och vidunderlig utsikt.

Bíllingehus.

”Destinationen Billingehus kommer att erbjuda 240 rum, 20-talet möteslokaler, kongresslokal för 750 deltagare, omfattande restaurangutbud med 4 barer samt ett rekreationsutbud för såväl avkopplande bad som det utbud av outdooraktiviteter som finns på berget”, skriver Lotus Hotel Group i ett tidigare pressmeddelande.
Billingehus är Lotus Hotel Groups fjärde destination, tillsammans med Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Arken Hotel & Art Garden Spa och Eggers Hôtel & Restaurang.

Kommentarer är stängda.