Annons:

Nytt hotell vid ”Södertäljes Skansen”

Hetaste hotellmarknaden i stockholmsområdet just nu: Södertälje. Tre nya hotell ska öppnas eller planeras. Hotellkapaciteten i staden ökar med cirka 450 rum. Text: Janne Sundling

Torekällberget är Södertäljes svar på Skansen. Där finns gamla byggnader från Södertälje bevarade, en lite djurparlek och här står Björn Borgs klassiska garageport, på vilken han tränade slag som ung.

Där fanns också ett värdshus som brann ned sommaren 2016. Sedan dess har det varit en het debatt om vad som ska hända på området. Men nu tycks de flesta hinder passerats och i nästa vecka väntas kommunfullmäktige ta en detaljplan för området.

På den plats där värdshuset stod byggs nu ett hotell med runt 90 rum och nytt värdshus. Fastighetsägare är södertäljebaserade Qetar, men vilka som blir hotelloperatör är ännu inte känt.

Steffen Sander är hotelldirektör för Elite Hotels of Swedens nya satsning Elite hotels Ad Astra.

Vid Snäckviken i Astra Zenecas före detta huvudkontor öppnar i höst Elite hotels Ad Astra by Elite med 160 rum. Hotellet ska vara italienskinspirerat lovar Elite och satsar på spa-verkamhet och stor konferensavdelning. Men också på bio för gästerna.

Men hotelltillväxten i Södertälje tar inte slut där.

Hösten 2023 öppnar Clarion Hotel ett nytt hotell i Södertälje vid Marenplan i centrala Södertälje. Det planeras för 196 rum och drivas av Winn Hotel Group.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna