Annons:

Premium

Östersund vill bygga nytt skidhotell

Östersund vill ha ett hotell intill sin skidstadion i den nya stadsdelen Blomstergården. Planen är att bygga ett hotell med uppemot 250 rum. Text: Janne Sundling

”Hotell är ju efterfrågat både av arrangörer som har tävlingar på skidstadion och träningsturister”

Nya stadsdelen Blomstergården intill skidstadion ska ge ett tillskott av omkring 500 nya bostäder. 

Två stora byggnader närmast skidstadion ska fungera som bullerplank och skärma bort de störande momenten. Byggnaderna ska bara rymma kommersiella lokaler.

I det ena huset, med sex våningar, vid infarten mot skidstadion ska handel och kontor med uppemot 600 kontorsplatser inrymmas.

Det andra huset, på sju våningar, blir det parkeringshus i tre plan. Ovanpå detta parkeringshus finns en möjligt att bygga hotell.

– Hotell är ju efterfrågat både av arrangörer som har tävlingar på skidstadion och träningsturister som vill bo nära stadion och ha ski-in och ski-out, säger Fredrik Lindberg, som är utredare och handläggare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Enligt Östersunds kommun letar de nu en aktör för de kommersiella lokalerna.

– De här byggnaderna är förutsättningen för att överhuvudtaget kunna bygga bostäderna på Blomstergården, förklarar Fredrik Lindberg.

Östersunds kommun äger och driver skidstadion där flera världscuptävlingar i skidskytte arrangerats och där para VM i längdskidor nyligen genomfördes. Det finns åtta olika idrotter i arenabyn. Här finns fotboll, ishockey, konståkning, gymnastik, bandy, längdskidåkning, skidskytte och judo.

De har varit och studerat hur det går för hotellet i Lugnets skidstadion i Falun.

– De är inte bara fullbokade på helgerna utan mycket väl bokade under veckorna Jag tror att om man skulle etablera ett hotell i arenabyn skulle det ha ganska bra beläggning och klara sig väl utifrån vad man sett av andra. Det kräver ju också att utvecklingen av arenabyns område fortsätter, säger Fredrik Lindberg till Borlänge Tidning.

På nytt jobb