Annons:

Petter Stordalen bygger ännu ett hotell i Göteborg – ska öppna 2026

Med Balder, vattenvärlden Oceana, World of Volvo och Ullevi som närmaste grannar öppnar Petter Stordalens Strawberry 2026 sitt femtonde hotell i Göteborg, enligt ett pressmeddelande.

En av Nordens mest populära besöksmål fortsätter att utvecklas. Satsningar som vattenvärlden Oceana, upplevelsecentret World of Volvo tillsammans med Svenska mässan och Ullevi ökar trycket och behovet av mer boende i området. Göteborgs stad och Lisebergs önskan om att ta vara på den industrihistoriskt värdefulla Rundqvists boktryckeri blir därför en välkommen lösning.

– Det känns otroligt roligt att tillsammans med Fastighets AB Typographia gå in i detta projekt och komplettera det utbud som finns i området. Det här blir ett fint tillskott till vår hotellportfölj och kommer garanterat skapa nya minnen för våra gäster, säger Petter Stordalen, ägare Strawberry i ett pressmeddelande.

Det 217 rum stora hotellet omfattar två byggnader där hotellets entré och lobby kommer att vara den klassiska byggnaden som fram till nyligen innehöll Rundqvists boktryckeri. Utöver befintlig byggnad så uppförs också en ny hotellbyggnad på 16 våningar där hotellets gästrum kommer att finnas samt restaurang och bar. Inspiration till arkitektur och design hämtas från platsens och byggnadens historia som boktryckeri för att skapa en hemtrevlig och familjär miljö.

– Det känns fantastiskt bra att vi nu tillsammans med Strawberry kan ta vara på den gamla boktryckeribyggnaden och inkorporera den med en ny huskropp och skapa ett hotell som attraherar såväl affärsresenären som familjen. Det kommer märkas att hotellet har själ genom sin historiska byggnad men till det adderar vi nya upplevelser som hotellets gäster kommer att skapa i Göteborg, säger Carl Petre, Fastighets AB Typographia.

Det nya hotellet som öppnar 2026 blir ett välkommet komplement till områdets existerande utbud.

Andreas Andersen, vd Liseberg

– Jag är oerhört glad över att vi med vår nya granne kan tillföra Lisberg ytterligare boendealternativ och det genom en engagerad och framgångsrik hotelloperatör som Strawberry. Det här är bra för besökarna, för Liseberg och för Göteborg, säger Liseberg AB:s VD Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Petter Stordalen är lika exalterad som vanligt.

– Jag älskar att skapa hotell i historiska miljöer och ta vara på själen. Därför är det extra kul att vi nu utvecklar ett hotell som bygger på ett fundament av alla tryckta böckers berättelser och de glada tjuten från sockervaddsätande barn. Det här blir garanterat Göteborgs charmigaste hotell med ett unikt läge och karaktär, säger Petter Stordalen.

Bygget påbörjas omedelbart och hotellet ska stå klart för inflyttning andra kvartalet 2026.

Fakta:

Hotellrum: 217 rum

Restaurang + bar

Möteslokal: Möteslokal för det mindre sällskapet

Garage

Hotelloperatör: Strawberry

Fastighetsägare: Fastighets AB Typographia (ägs av ByggGöta, Profura fastigheter, Grandab och SRU AB)

Byggstart: Omedelbart.

Totalentreprenör: Byggnads AB Tornstaden

Hotellöppning: Q2/Q3 2026.

3 kommentarer

  1. Erik: Finns ju en risk att man konkurrerar ut sig själva om efterfrågan blir för svag samtidigt som man har för stor tillgång på hotell.
  2. Utomsocknes: Var kommer det att ligga?
    • Travel News: Mitt emot Lisebergs nya hotell. Typ!
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024