Annons:

Room Republic tar över Grand Hotel i Halmstad – ska renoveras för 20 Mkr

Room Republic blir ny operatör av Grand Hotel i Halmstad under första kvartalet 2024. Ett tydligt mål är att göra Grand Hotel till det klart ledande hotellet i Halmstad. Grand Hotel blir Room Republic gruppens sjätte hotell, enligt ett pressmeddelande.

I samarbete med fastighetsägaren, Hospitum Fastigheter, planerar parterna att genomföra betydande investeringar under 2024/2025 för att modernisera hotellet och säkerställa att det lever upp till de förväntningar som framtidens gäster har på en modern hotellupplevelse. Renoveringen av fastigheten kommer att ske på insidan av hotellet och kostnaden är beräknad till 20 miljoner. Avtalet mellan parterna träder i kraft senast den 22 mars 2024. Hur långt är vill parterna inte svara på. Som en del av övergången kommer Room Republic att erbjuda den befintliga personalen möjligheten att fortsätta sina anställningar på hotellet. Grand Hotel kommer även att bibehålla sitt partnerskap med Best Western Hotels.

Grand Hotel Halmstad har 114 rum, fyra konferenslokaler och den omtyckta restaurangen Stationsgatan 44 Mat & Bar. Nuvarande operatör är MJN Holding som ägs av Sven-Erik Hanson som även driver Royal Corner i Växjö och Clarion Collection i Trelleborg.

”Vi är glada över att Room Republic, vårt förstahandsval, har valt att bli operatörer för detta prestigefyllda hotell. Hotellet behöver anpassas till framtidens resenärers preferenser, och Room Republic har en lång historia av framgång i att uppnå detta” säger Uwe Löffler, styrelseordförande för Hospitium Fastigheter i ett pressmeddelande.

Room Republic ägs av vd Kjell Jakobsson.

Room Republic, driver idag ett antal framgångsrika hotell, såsom Åhus Seaside Hotel & Spa, Hotel Statt i Hässleholm, V Hotel Helsingborg, Hotel Feliz och Palma Suites i Palma de Mallorca. Bolaget ägs av Kjell och Karin Jakobsson.

”Vi är noggranna i våra val av hotell för expansion, men när möjligheten med Grand Hotel presenterades var det svårt att avstå. Hotellet har en anrik historia, passar utmärkt in i vår hotellportfölj och vi har ett tydligt mål att göra Grand Hotel till Halmstads ledande hotell” säger Kjell Jakobsson, delägare i Room Republic.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024