Annons:

Stockholm Meeting Selection tar över Foresta, Wilhelmina Skoghs gamla privatbostad på Lidingö

Foresta eller Villa Foresta, som är det ursprungliga namnet på Borgen som Wilhelmina Skogh lät uppföra 1908-1910, kommer från och med den 1 januari att bli en del av Stockholm Meeting Selection. Nu inleds en ny era med ambitionen att åter skapa en levande mötesplats för gastronomi, musik, möten, upplevelser och ett vardagsrum för hela Lidingö, enligt ett pressmeddelande.

Villa Foresta ägs av fastighetsbolaget Altira AB som kommer att göra stora satsningar för att utveckla fastigheten. Här planeras för en vinterträdgård med inspiration från skog, natur och Italien, spa med flera bastur i borgens valv, pooler, restauranger, uteterrass och vinbarer. Hotellet drev tidigare Scandic. Det har funnits planer på att omvandla fastigheten till andelslägenheter, men det har inte godkänts av kommunen. De vill bara ha hotell i fastigheten.

-Vi är mycket glada för att vi har ingått ett avtal med Stockholm Meeting Selection som driftoperatör med tanke på deras erfarenhet av att utveckla fastigheter och unika destinationer. Vi vill att Villa Foresta ska bli en levande plats där människor kan mötas, umgås och njuta av den vackra miljön. Vi tror att vi tillsammans med Stockholm Meeting Selection kan utveckla Villa Foresta till en hel destination av upplevelser, säger Oscar Christensson, VD Altira i ett pressmeddelande.

Altira AB är ett fastighetsbolag som driver aktiv förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter med fokus på Storstockholm. 

Stockholm Meeting Selection driver nu 11 destinationer bestående av slott, spa-hotell och restauranger, i gruppen ingår bland annat Ulfsunda Slott, Lejondals Slott, Restaurang Hantverket med flera.

-Det känns så fantastiskt roligt att Villa Foresta blir en del av Stockholm Meeting Selection. Vi har stora planer på att göra Villa Foresta till en mötesplats för hela Stockholm och ett extra vardagsrum för Lidingöborna. Jag bor själv på Lidingö och har saknat den där platsen där man kan ses över ett glas vin efter jobbet, äta middag med familjen eller ses på ett affärsmöte, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection enligt ett pressmeddelande.

Nordic Hotel Consulting har varit rådgivare i avtalsprocessen mellan Altira AB och Stockholm Meeting Selection. Projektering och renovering av fastigheten påbörjas omgående och beräknas pågå i olika etapper fram till 2025. Inredningsföretaget Manor House AB kommer stå för koncept och design. Villa Foresta öppnar för gäster i maj.

-Vi tycker det är otroligt kul att fått vara en del av denna process där vi lyckats föra samman två parter med lokal anknytning och som båda delar samma värderingar, vision och målbild för hur man vill ompositionera detta historiska hotell säger, Felix Jondal, rådgivare Nordic Hotel Consulting i ett pressmeddelande.

Villa Foresta har idag 103 hotellrum, 10 konferensrum och flera restauranger. 

Om Stockholm Meeting Selection


Stockholm Meeting Selection driver en grupp av unika hotell, restauranger och mötesplatser med en vision om att bjuda världen på livets goda. I gruppen ingår Hesselby Slott, Åkeshofs Slott, Ulfsunda Slott, Skytteholm Hotell & Konferens, Näsby Slott, Rosersbergs Slottshotell, Lejondals Slott, Villa Lovik, Bosön, Sturegatan 15, Restaurang Hantverket, Lilla Slottskrogen & Restaurang Råkoko. Stockholm Meeting Selection ägs av Torbjörn Blomqvist.

Fakta om Altira 

Altira AB är ett fastighetsbolag som driver aktiv förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter med fokus på Storstockholm. 

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

Kommentarer är stängda.