Annons:

Unikt undervattenshotell öppnar igen

Utter Inn har bara plats för två gäster, men möjligheten att sova under vattnet lockar och fascinerar. Nu öppnar det på nytt. Text: Janne Sundling

Konstnären Mikael Genberg har genom åren gett sig på ”omöjliga” projekt, som tanken att placera ett hus på månen. Undervattenshotellet Hotell Utter Inn är ett av dem, och nu öppnar det igen efter att ha varit stängt en säsong.

Företaget Sjöevent kommer ha hand om drift och bokning av Utter Inn.

– Det här känns jätteroligt! För oss som har Mälaren som arbetsplats var det givet att vi var intresserade av att driva Hotell Utter Inn när frågan kom från Mikael, säger Kevin Lidström, vd och ägare på Sjöevent i Västerås till VLT.

Hotell Utter Inn sätter Västerås och Mälaren på världskartan, påpekas det i pressmeddelandet om återöppnandet från kommunen. 

”Hotellet är ofta omnämnt i utländsk media och lockar besökare till Västerås från hela världen”, heter det. 

– Hotell Utter Inn väcker stort intresse både nationellt och internationellt och bidrar till att Västerås upplevs som en attraktiv besöksdestination, säger Pernilla Törngren, destinationsutvecklare på Visit Västerås.

Hotell Utter Inn ligger cirka en kilometer ut från Östra hamnen. Den röda stugan står på en flytbrygga på 25 kvadratmeter. Sovrummet, med två bäddar, ligger tre meter under vattenytan och har panoramafönster åt alla håll. Utter Inn kommer att vara öppet mellan 1 maj och 30 september. 

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024