Annons:

“Vi är betydligt friare i Best Western-system”

Här förklarar Ligulas vd och ägare Uwe Löffler varför han lämnar Radisson och går in i Best Western Plus. Uwe är också vd och ägare av bolaget Hospitum Fastigheter som bland annat äger Grand Hotel i Halmstad. Där går Room Republic in som ny operatör. Även detta får en förklaring i denna artikel.

Varför avslutar ni avtalet med Radisson? 

– Jag har hela tiden haft korta avtal med Radisson och tycker väl att kostnaderna för att vara med inte står i paritet med intäkterna vi får. Sedan är det svårt för oss som egen kedja att följa alla deras beslut eftersom de också måste fungera ihop med våra andra hotell. Det handlar om system, koncept och liknande. Allt detta kokade ner i ett beslut att se om grannens gräsmatta är grönare. Svårare än så var det inte. Och vi lämnar varandra i ”good standing”

Vad tror vi om framtiden för dessa avtal?

–  Dessa hotell var det många som ville ha som franchisetagare, men i grunden behöver nog alla fundera på hur framtidens franchise system skall se ut. Producera kostnader är enkelt men hur kan man konkurrera med OTA och andra som skapar intäkter? Vi har fortsatt ett kort avtal även med Best Western.

Säg något om de ekonomiska villkoren i det nya nätverket?

–  Villkoren med BW är bra och har en annan struktur än vad Radisson hade. Detaljer kan jag inte nämna men vi känner oss betydligt friare i BW system och tror därmed att affärerna kan bli bättre.

Hur långt är det nya Hospitum-avtalet med Room Republic? 

– När det gäller villkor med den nye operatören så kan jag inte ge ut de offentligt. Vi har ett 10-årigt avtal med fast hyra och någon större diskussion om nivån var det inte eftersom både Kjell och jag varit med ett tag. Till skillnad från hur många fastighetsägare gjorde vi en analys av vilka operatörer som vi tror skulle passa in med Grand Hotel. Och vi hade två alternativ varav Kjell var den ena. Vi har inte sökt att maxa genom en upphandling utan velat ha någon som kan leda detta hotell in i framtiden på sunda villkor. Fastigheten har vi ägt i snart 30 år och kommer att göra så i många år framåt.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024