Annons:

Hertz rekordsommar i år – usel svensk krona mumma

Sommaren 2023 har varit framgångsrik period för Hertz Biluthyrning. En kombination av ökad efterfrågan från både privata kunder och företagskunder, samt ett omfattande utbud av bilar gör att man noterar en omsättning på närmare 430 miljoner kronor under perioden juni-augusti. En ökning med 18 procent i jämförelse med 2019, rekordåret innan pandemin, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är mycket stolta och glada över den uppnådda rekordomsättningen denna sommar. Det har varit ett par kämpiga år under pandemin där vi har varit tvungna att snabbt ställa om och anpassa oss efter rådande omständigheter. 2023 har varit det första året utan en pandemi men ett år där vi istället påverkats mycket av höjda räntor och en smygande recession. Därför är det extra glädjande att vi redovisar starka siffror, säger Hertz vd Mattias Wäne i ett pressmeddelande.

Hertz vann Grand Travel Award i mars 2023.

Den låga kronan har också medfört att Sverige blivit billigare att semestra i, vilket syns på den ökade tillströmningen av turister från framför allt USA och Europa som ökat med 30 procent i jämförelse med 2022.
Nu kommer man att öka antalet elbilar i sin fordonsflotta som en strävan att vara den ledande aktören inom hållbar mobilitet.

Kommentarer är stängda.