Annons:

”Det har varit några sömnlösa nätter”

RK Travels vd Göran Grell är lättad över den nedlagda förundersökningen: ”Det har varit en jobbig vecka med så grova anklagelser”. Av: Leif Holmkvist.

”Jag tycker att motparten och ni i media varit tuffa mot oss och gjort det större än det egentligen är”

Göran Grell och Fredrik Helgesson polisanmäldes av advokaten Thomas Bodström på uppdrag av RK Travels största kund, Rolfs Flyg- och Buss vd Emanuel Karlsson.

De blev aldrig delgivna någon misstanke, eftersom förundersökningen snabbt lades ner med motiveringen: ”Det finns ingen anledning att fullfölja förundersökningen eftersom förundersökningen inte kan förväntas leda till att någon kan delges skälig misstanke, åtalas eller dömas för brottet.”

– Det känns otroligt skönt, säger Göran Grell. Det har blivit några sömnlösa nätter, familjen har varit orolig liksom våra medarbetare. Samtidigt har jag fått mycket stöd från både kunder och gänget på RK.

Det handlar om moms som är komplicerat och om mycket pengar och började när en avtalstvist gick till skiljedom som dömde till vår fördel.

Varför blev det så här egentligen?

– Det handlar om moms som är komplicerat och om mycket pengar och började när en avtalstvist gick till skiljedom som dömde till vår fördel. Motparten tyckte att det var jobbigt och har hållit liv i det. Tvisten togs till tingsrätten som gav oss rätt, överklagades till hovrätten som inte tog upp fallet. Och nu är skiljedomen klandrad i hovrätten för att den ska bli offentlig. Att motparten sedan väljer att, på samma grunder som tre instanser redan prövat, lämna in en polisanmälan mot oss är rent elakt och helt under bältet.

Känner du dig orättvist behandlad?

– Nja, jag tycker att motparten och ni i media varit tuffa mot oss och gjort det större än det egentligen är. Men värst är att en pr-konsult ringt och skrivit till våra kunder och kallat oss fifflare. Jag antar att de vill slå in en kil mellan oss och våra kunder. Fast jag tror sånt slår tillbaka. Jag har fått otroligt fint stöd från våra kunder, de förstår att det gått överstyr.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska ladda om. Jag vill jobba vidare och göra bra grejer för våra kunder ihop med mina medarbetare.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024