Annons:

Premium

Jag praktiserar ”management by skiing around”

Martin Letzter är ny VD för Ramundbergets Alpina Drift AB. Här svarar han på Travel News på-nytt-jobb-enkät. Bland annat om vad han lärde sig på toppen av Mount Everest och på Skistar. Reseindustrins största utmaning? - Våga utveckla, förädla och förfina våra upplevelser och produkter, för att möta en allt mer sofistikerad och krävande gäst, som upplever allt mer konkurrens om sin fritid.

“Viktiga nyckeltal: gästnöjdhet, medarbetarnöjdhet och nyttjandet av vårt utbud av upplevelser och produkter“

Grattis Martin Letzter, du är ny VD för Ramundbergets Alpina Drift AB. Varför valde  Philip Flacké, ägare av Ramundberget dig?

– Vill inte lägga ord i munnen på Philip så denna fråga får nog adresseras till honom.

Varför valde du att arbeta på Ramundberget?

– Dels så erbjuder Ramundberget och Funäsfjällen utlopp för alla mina fritidsintressen såsom friåkning, topptur, längdåkning, fjällöpning, MTB och ripjakt – samtidigt som rollen låter mig arbeta med och utveckla en skidort som helt matchar min profil då den erbjuder den typ av riktiga fjällupplevelser och äventyr som sporrar och driver mig. Utöver detta finns här även en riktigt spännande historisk anknytning och lång och fin tradition av värdskap som jag är hedrad av att nu få bli en del av.

Varför ska man skidor i Ramundberget?

– Skidorten har verkligen allt för den aktiva gästen med det genuina intresset för fjällvärlden och skidåkning. Ett fantastiskt urval av högklassiga boendealternativ, 43 nedfarter för alla smaker och färdighetsnivåer, Sveriges kanske mest snösäkra läge, fantastisk offpist, storslagna topptursfjäll såsom Helags, Skarsfjället och Mittåkläppen med flera,, samt 300 km längdspår i världsklass.

Varför gör en vd på en skidanläggning hela dagarna?

– Praktiserar ”management by skiing around”. Det vill säga kombinerar att vara nära verksamheten, gästen och gästupplevelsen, med att i likhet med andra företagsledaruppdrag, arbeta med affärsutveckling, organisering, ledning samt uppföljning.

Hammarbybacken i Stockholm drivs av Skistar.

”SkiStar…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023
Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023
Jambo Tours söker en biljettör
Sista ansökningsdag:
31 januari 2023