Annons:

Gröna Lund misstänks för brott efter Jetline-olycka

Två företag misstänkts för brott i samband med olyckan i bergochdalbanan Jetline förra sommaren där en person omkom och flera skadades. Det ena företaget är Gröna Lund, skriver tidningen Ny Teknik.

Det var i slutet av juni 2023 som en bärarm knäcktes på undersidan av den främre vagnen i bergochdalbanan vilket fick tåget att slå emot skarvar i rälsen så att det bromsades kraftigt. Passagerarna kastades framåt mot säkerhetsbygeln och tre personer föll ur.

Olyckan har utretts av både haverikommissionen och polisen. Enligt Statens haverikommission hade svetsfogarna i bärarmen otillräcklig hållfasthet. Bärarmen som knäcktes på två ställen var nytillverkad och hade monterats på tåget tidigare under våren.

Polisens förundersökning bedrivs under brottsrubriceringen grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan.

Nu har två företag delgivits misstanke om brott i samband med Jetline-olyckan enligt handlingar hos Stockholms tingsrätt. Det ena företaget är Gröna Lund och det andra företaget är verksamt i Göteborgstrakten. Vilket företag det rör sig om är belagt med sekretess.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna