Annons:

Polisutredningen mot RK Travels ägare nedlagd

Göran Grell och Fredrik Helgesson är inte längre under utredning för bedrägeri. Den bittra avtalstvisten närmar sig slutet. Av: Leif Holmkvist.

Dagen före midsommar polisanmälde Rolfs Flyg- och Bussresors ägare Emanuel Karlsson genom sitt ombud Thomas Bodström de båda ägarna till RK Travel för grovt bedrägeri och momsbrott.

Åklagaren beslutade inleda förundersökning eftersom brottet faller under allmänt åtal.

Men redan efter en dryg månad lades förundersökningen ner, eftersom ”den inte förväntas leda till att någon kan delges misstanke, åtalas eller dömas för brottet”.

Nedläggningsbeslutet är allmän handling, men när Travel News förra veckan begärde ut samtliga handlingar i ärendet fick vi endast beslutet om att inleda förundersökning. Polismyndigheten missade att skicka med nedläggningsbeslutet.

RK Travel var aldrig delgivna misstanke och har nu vunnit samtliga juridiska prövningar av ärendet kring den omstridda momsen: tvistemål i tingsrätten, i hovrätten, skiljedom och nu en nedlagd polisutredning.

Återstår bara en prövning av skiljedomen i hovrätten, eftersom Rolfs Flyg- och Bussresor klandrade skiljemannens utslag.

En kommentar

  1. Helene: Emmanuel verkar vara en rättshaverist, behandlar man sina kunder som sina leverantörer?
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024