Annons:

Två nattklubbar och en restaurang i Stockholm tappar sitt alkoholtillstånd

Det är politikerna i tillståndsutskottet som beslutat att stoppa all alkoholservering på Rose och Fou samt restaurangen i Hallwylska, rapporterar Expressen. Beslutet träder i kraft omedelbart. – Det här är nästan att jämföra med näringsförbud, säger advokat Shafqat Khatana som företräder ägarbolaget.

Beslutet från socialnämndens tillståndsutskott betyder att ingen alkohol får serveras på de två nattklubbarna och i restaurangen. Det formella beslutet gäller Singh Nattklubb AB och har justerats, vilket betyder att det började gälla under onsdagen. Närmare 250 heltids- och deltidsanställda berörs om de tre serveringsställena tvingas slå igen helt.

Bakgrunden till det drastiska beslutet är en rad anmärkningar mot skötseln av nattklubbarna, med bland annat berusade och påverkade kroggäster. Polisen har genomfört regelbundna kontroller av nattklubbarna. Vidare har personalen på tillståndsenheten kommit med ekonomiska frågetecken kopplat till krogkoncernen.

Företaget säger att man har stärkt rutinerna för att försvåra eller omöjliggöra bruk av narkotika inne på nattklubbarna. Dessutom har man infört att endast en person åt gången får gå in på toaletterna.

Enligt företagets egna uppgifter står 77 procent av bolagets intäkter från alkoholförsäljning. Företaget hävdar att en definitiv torrläggning är liktydigt med konkurs. Företaget har som stöd för påståendet bifogat ett intyg från företagets revisor Pekka Anderman.

Bolaget försöker nu få Förvaltningsrätten att gå med på ett tillfälligt stopp – inhibition – av politikernas beslut i avvaktan på en slutlig handläggning i domstolen.

2 kommentarer

  1. Lilja: Det heter ”förlorar sitt tillstånd” och inte ”tappar”. Vart har de tappat det? Låter jättekonstigt! Svara
    • Travel News: Vi tror att läsarna förstår att tillståndet är förlorat. Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 kommentarer Öppna