Annons:

Många utländska gäster på Göta kanal

I år har de internationella gästerna återvänt till Göta kanal med besked. Ökningen märks både bland fritidsbåtsgäster och på passagerarbåtarna säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag, enligt ett pressmeddelande.

”I år firar Göta kanal 200 år med mängder av evenemang, konserter och upplevelser vilket drar mycket besökare vilket gynnar turistföretagen utmed kanalen”

–Antalet utländska fritidsbåtar har ökat med 140% till och med augusti jämfört med året före pandemin. Vanligast är besökare från de nordiska länderna och norra Europa. Men det kommer även båtar som rest betydligt längre, där Göta kanal blir en fascinerande del av en långresa säger Magnus Hollwin.

Svenska båtgäster har avvaktat
–Det har varit lite färre svenska båtar den här säsongen jämför med i fjol vilket säkert kan förklaras med höjda bränslepriser och levnadsomkostnader i stort. Det verkar inte i samma grad ha påverkat de utländska besökarnas reslust. De internationella gästerna reser oftast hela Göta kanal och med större båtar, fortsätter Magnus Hollwin.

Desto fler svenskar väljer att besöka Göta kanal landvägen för att titta på slussning, cykla och njuta av utbudet utmed Sveriges längsta resmål.

–I år firar Göta kanal 200 år med mängder av evenemang, konserter och upplevelser vilket drar mycket besökare vilket gynnar turistföretagen utmed kanalen. Så här långt in på säsongen så ser det alltså mycket bra ut avslutar Magnus Hollwin i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.