Annons:

Premium

Elite tar över driften av Norrköpings konsert- och eventhus 

Elite Hotels of Sweden är glada att meddela att man har förvärvat rörelsebolaget Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping AB, som driver kongresser, konferenser, konserter, möten, mässor och andra arrangemang i fastigheten Louis De Geer i Norrköping. De anställda i bolaget ingår i förvärvet och fastigheten kommer fortsatt att ägas av Norrköpings kommun.

”Vi är mycket glada över detta förvärv och kommer göra vårt yttersta för att värna om kulturen i Norrköpingsområdet. Elite Hotels vill främja kultur- och evenemangssektorn i Sverige och har gedigen erfarenhet av att framgångsrikt förvalta liknande verksamheter. I Örebro har vi exempelvis i 20 år drivit Conventum, med kommunen som fastighetsägare. Vår verksamhet där har fyllt både anläggningen och Örebro med besökare och evenemang av alla de slag.”, säger David Halldén, VD och koncernchef, Elite Hotels of Sweden i ett pressmeddelande.

”Vi är mycket glada över att Elite Hotels tror på Norrköping och genom förvärvet av LDG väljer att etablera även konsert och kongressverksamhet här. Jag upplever Elite Hotels som en mycket kompetent och stabil part som har stor erfarenhet av branschen och att ge människor upplevelser och evenemang i hög klass. Dessutom är affären viktig för det lokala näringslivet – äntligen har vi fått en privat aktör som kan driva LDG fullt ut och samarbeta med företag i branschen för att skapa mervärde för Norrköping och skatteintäkter till kommunen. Det här är verkligen en bra dag för Norrköping.”, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping i ett pressmeddelande.

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium!

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium