Annons:

De ska lyfta Skavsta flygplats

Skavsta stärker organisationen med Brett Weihart som ny vd för Stockholm Skavsta Airport och Daniel Christensen som chef för fastighetsförädlingen i Explore Skavsta. Brett och Daniel tillträder sina nya roller under augusti 2024. De ska tillsammans driva utvecklingen i Skavsta, enligt ett pressmeddelande.

Brett Weihart har över 20 års erfarenhet och kunskap av ledarskap och kommersiell utveckling inom svenska som internationella flygplatser. Han har ett stort nätverk inom flygbranschen och har bland annat startat upp Scandinavian Mountains Airport. Brett har i sin nuvarande roll som vd för Regional Airport Partners varit med och stöttat, samt stöttar, ett tjugotal nordiska regionala flygplatser med fokus främst på den kommersiella utvecklingen.

– Vi befinner oss i ett utvecklingsläge där vi ser att Bretts långa erfarenhet och expertis kring etablering och drift av flygplats kommer ha stark påverkan på Stockholm Skavsta Airports utveckling. Bretts breda nätverk och kunskap om nationell och internationell linjeutveckling är precis vad flygplatsen och Skavsta i stort behöver. Vi är glada över att Brett valt Skavsta, säger Kjell-Åke Westin styrelseordförande Stockholm Skavsta Airport. 

– Stockholm Skavsta Airport är en unik utmaning med enorm potential. Med ett dynamiskt och framåtriktat ägarbolag i ryggen och en fullserviceflygplats med kunniga kollegor var det här helt enkelt för spännande för att säga nej till. Jag ser fram emot att arbeta med teamet i Skavsta, säger Brett Weihart, blivande vd för Stockholm Skavsta Airport. 

Daniel Christensen har över 20 års erfarenhet från olika ledarroller och har arbetat med alla de ansvarsområden som den nya rollen som Chef för Fastighetsförädling innebär. Exempelvis ledarskap, förvaltning och stads- och affärsutveckling. Daniel kommer senast från en tjänst som vd för Qarlbo Property och 3E Entertainment.  

– Det händer mycket i Skavsta. Vi sätter de stora penseldragen för en hållbar utveckling av vårt markinnehav och Daniels breda palett av kunskapar inom bland annat ledarskap och stadsutveckling passar perfekt in i det läge vi befinner oss i, säger Erik Nyberg, Chef för fastighetsförädling Arlandastad Group. 

– Skavsta är en plats utöver det vanliga. Potentialen ligger i en kombination av den stora utvecklingsbara marken, att Skavsta är en knutpunkt där flera transportslag inklusive flyget möts och inte minst att kommunen, som också är delägare, pekat ut området som ett prioriterat utvecklingsområde. Allt detta tillsammans med kommande järnvägen Ostlänken gör Skavsta till ett spännande tillväxtområde av betydelse för svensk tillväxt. Jag ser fram emot att börja min nya tjänst och arbeta tillsammans med kollegor och samarbetspartners, säger Daniel Christensen, blivande Chef Fastighetsförädling Explore Skavsta. 

Brett och Daniel kommer arbeta nära varandra för att optimera Skavstas utveckling då flygplatsdriften och fastighetsutvecklingen är tätt kopplade och bidrar till varandras utveckling.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna