Annons:

Filip Johansson tar över vd-rollen för MTRX

Tågbolaget MTRX får den 1 augusti en ny vd i Filip Johansson. Han kommer senast från tjänsten som säkerhetsdirektör på MTR Nordic, enligt ett pressmeddelande.

– Jag känner mig både hedrad och ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda MTRX. Tillsammans med alla fantastiska medarbetare kommer vi att fortsätta utmana branschen och utveckla resenärsupplevelsen för de som strävar efter att resa hållbart, punktligt och personligt”, säger Filip Johansson, tillträdande vd MTRX i ett pressmeddelande.

Filip Johansson kommer närmst från rollen som säkerhetsdirektör på MTR Nordic, vilken han har haft sedan den 1 november 2021. Tidigare har han haft positionen som Head of Traffic på både MTR Pendeltågen och MTR Tunnelbanan.

– Filip har flerårig erfarenhet inom MTR, vilket känns tryggt. Hans förmåga att engagera och ständigt förbättra resenärsupplevelsen kommer väl till pass för verksamheten. Det känns kul att vi kan hitta lösningar med interna krafter, det är ett styrkebesked och bevis på att man kan utvecklas inom MTR. Jag välkomnar Filip i sin roll och önskar ett stort lycka till”, säger Henrik Dahlin, vd MTR Nordic.

Filip Johansson tillträder i sin nya roll den 1 augusti, efter Joakim Sundh som varit MTRX vd sedan januari 2021 och som nu går vidare som vd för MTR Pendeltågen. Under övergångsperioden 25 maj till 31 juli kommer Henrik Dahlin, vd MTR Nordic, att parallellt med sitt nuvarande uppdrag vara tillförordnad vd för MTRX.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022