Annons:

Intern rekrytering: Jan Eriksson ny vd på Gröna Lund

Förra året inleddes sökandet efter en ny vd till Gröna Lund. Nu kan vi glädjande meddela att det blir Jan Eriksson som kommer att leda det anrika tivolits arbete vidare in i framtiden. En framtid som redan i år bland annat innefattar ett 140-årsjubileum och inledningen av arbetet med att skapa ett helt nytt tivoliområde på Gröna Lunds parkering, enligt ett pressmeddelande.

”Han är nyfiken, lyhörd och har ett stort engagemang för tivolit och dess framtid”

Under hösten har rekryteringsprocessen efter en ny vd pågått för fullt, där vi nu glädjande kan meddela att från och med 9 januari är Jan Eriksson ny vd på Gröna Lund. Janne kommer närmast från rollen som CIO för nöjesparkskoncernen Parks and Resorts (där Gröna Lund ingår), där han bland annat varit drivande i att utveckla digitala system och lösningar för så väl biljettbokningar som attraktionsköer och matköp.

– Gröna Lund har roat generationer av människor i 140 år och har samtidigt en otroligt spännande tid framför sig, med både utbyggnadsplaner på parkeringen och nya upplevelser under fler perioder på året. Jag ser fram emot att tillsammans med alla fantastiska medarbetare få vara med och bidra till en del av den resa som det här anrika tivolit nu har framför sig, säger Jan Eriksson, ny vd på Gröna Lund.

Christer Fogelmarck är vd Park & Resorts som bland annat driver Gröna Lund. Han arbetar i det vackraste kontorsrummet i Sverige med anor från 1700-talet.

– Janne har sedan 2017 axlat rollen som CIO för vår koncern och känner väl till både våra nöjesparker och våra medarbetare. Han är nyfiken, lyhörd och har ett stort engagemang för tivolit och dess framtid och vi är otroligt glada över att han tar över rollen som vd för Gröna Lund, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts i ett pressmeddelande.

Jan Eriksson ersätter Magnus Widell som efter nästan 10 år på Gröna Lund lämnade vd-posten den 1 september 2022 för att ta sig an nya utmaningar.

Kommentarer är stängda.