Annons:

Premium

“Jag älskar Norrland!”

Claus Hartmann är ny hotelldirektör på Scandic Kiruna. Här svarar han på Travel News på-nytt-jobb-enkät.

“Hela regionen har en makalös natur och alla årstider har sin charm”

Grattis Claus Hartmann, du ny hotelldirektör på Scandic Kiruna. Varför valde Karin Lundman, distriktsdirektör för Scandic i norra Sverige dig?

– Tack! Jag tror att jag bland annat fick förtroendet att tillträda rollen som hotelldirektör för min långa och breda erfarenhet inom besöksnäringen, med tonvikt på hotell och restaurang. Jag vet hur viktigt det är att förstå och ha kunskap kring alla delar av en hotelldrift för att kunna optimera erbjudandet och skapa bra gästupplevelser. Branschen är fantastisk och jag brinner verkligen för den, enligt mig är det väldigt viktigt för att lyckas göra ett bra jobb.  

Och sa Scandics Sverigechef Peter Jangbratt till när det var klart att du skulle bli chef i Kiruna? 

– Han sa varmt välkommen till Scandic. Och som jag känt mig välkommen! Både av Scandic som stor hotellkedja och av mitt härliga medarbetarlag på Scandic Kiruna. De är en grupp riktigt vassa servicestjärnor som har sjösatt det här hotellet exemplariskt sedan öppningen för ett år sedan. Jag är väldigt imponerad av det driv som finns i huset och är trygg i att vi levererar riktigt bra gästupplevelser. 

“Jag drivs av att se mitt medarbetarlag växa och våga utmana sig själva”

Varför valde du Kiruna?

– Jag älskar Norrland! Och Kiruna är fantastiskt. Scandic Kiruna, som var den första kommersiella aktören att öppna i den nya stadsdelen spelar en viktig roll. Vi möjliggör många arbetstillfällen och är en bra plats att mötas på för både affärsresenärer och inresande fritidsresenärer. Dessutom ses vi till mångt och mycket som ett nytt vardagsrum för våra lokalbor, vilket känns väldigt trevligt. 

Kiruna är en av världens bästa flygplatser…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium