Annons:

Mari Tara ny vd för Idre Himmelfjäll

Mari Tara blir ny vd för Idre Himmelfjäll. Idre Himmelfjäll är första stora satsningen på ny skidanläggning på över 30 år i svenska fjällen. På rekordtid har anläggningen etablerats och dessutom nyligen blivit utsedd till Årets varumärke 2022 av Dalarna Business, enligt ett pressmeddelande.

Mari Tara har lång erfarenhet från branschen och ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla Idre Himmelfjäll.

– Det känns väldigt inspirerande att få förtroendet att leda Idre Himmelfjäll med sin fantastiska utveckling de senaste åren. Tillsammans med styrelse och medarbetare ser jag fram emot att fortsätta utveckla bolagets framtida potential i samma entreprenörsanda, säger Mari Tara.

Nuvarande vd Torbjörn Wallin har sedan tidigare meddelat att han slutar som vd på grund av familjeskäl. Mari Tara går från ett jobb som vd för Grönklittsgruppen till nystartade fjällanläggningen Idre Himmelfjäll. Anläggningen har på kort tid etablerat sig som många barnfamiljers favoritanläggning. Redan tre år efter öppnandet har anläggningen över 3 500 bäddar, 23 nedfarter, 9 liftar, restaurang, reception, närbutik, skidbod, skidskola, samiska aktiviteter, skoteruthyrning, hundspann och längdskidspår.

– När vi nu jobbar vidare mot ”Vision 2036” är det full fart framåt som gäller, och då är vi otroligt glada att Mari vill vara med i den satsningen tillsammans med oss. Vi har jobbat tillsammans tidigare och jag vet att hon kommer att utveckla anläggningen med stor respekt för det lokala, naturen, kulturen och människor, säger Torbjörn Wallin, vd för Idre Himmelfjäll i ett pressmeddelande.

”Vision 2036” innebär bland annat över 15 000 bäddar, 45 nedfarter, hotell, restauranger, handel och aktiviteter året runt.

Torbjörn Wallin kommer att fortsätta sitt engagemang i bolaget genom styrelsearbete.

Mari tillträder sin nya roll som vd för Idre Himmelfjäll hösten 2023.

En kommentar

  1. Pär Fischerström: Keep up the good work👌❄️⛷🏂 Hälsar fd projektledare för numera nedlagda Fjällguiden. Är numera verksam på Travel News där ett av mina uppdrag är att göra fjällen mer synlig…
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024