Annons:

Maria Groop Russel blir ny VD för Skansen

Maria Groop Russel har utsetts till ny VD för Skansen och efterträder John Brattmyhr. Efter en omfattande och gedigen rekryteringsprocess har styrelsen i Skansen beslutat om att utse Maria Groop Russel till ny verkställande direktör, enligt ett pressmeddelande.

Maria Groop Russel har mångårig erfarenhet från kultur- och mediebranschen och har haft olika ledande befattningar på bland annat SVT och Dramaten, nu senast från Dramaten där hon sedan april 2019 haft rollen som VD. Maria började sin karriär som lärare på Djurgårdsskolan i Stockholm. Hon är även styrelseledamot i Svensk Scenkonst sedan 2019. Maria Groop Russel har studerat vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Stockholms universitet, hon har även en masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag är mycket glad att kunna presentera Maria Groop Russel som ny VD för Skansen. Maria är en kommunikativ ledare med gedigen kunskap och erfarenhet från kultur- och mediebranschen. Maria kommer tillsammans med organisationen driva arbetet framåt och fortsätta utveckla Skansen till en attraktiv plats för våra gäster att besöka. Jag och styrelsen önskar Maria varmt välkommen, säger Sven-Erik Österberg, styrelseordförande på Skansen i ett pressmeddelande.

– Jag och styrelsen vill tacka John Brattmyhr för en fantastisk insats under dessa år och det jobb han har gjort för att utveckla och stärka Skansen som ett av Sveriges mest populära besöksmål, fortsätter Sven-Erik.

– Jag är glad och hedrad över förtroendet och uppdraget och känner mig mycket motiverad. Skansen är en unik och levande plats med stor betydelse för många. Kombinationen kulturhistoria, hantverk och traditioner, mat, dryck och evenemang samt djur, natur och samtidsutmaningar ger fantastiska möjligheter till engagemang och nyfikenhet hos många människor. Jag ser så fram emot att få lära känna medarbetarna och verksamhetens olika delar och så klart att så småningom få börja arbeta skarpt tillsammans, säger Maria Groop Russel i ett pressmedelande.

Maria Groop Russel tillträder som VD i januari 2024. John Brattmyhr fortsätter som VD till den 31 augusti 2023 och därefter som Senior advisor fram till årsskiftet.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024