Annons:

Pagrotsky tar över Göteborg & Co

Leif Pagrotsky föreslås bli ny styrelseordförande i kommunägda destinationsbolaget Göteborg & Co. Den förre ministern och generalkonsuln ska nu bidra till utvecklingen av Göteborg som attraktiv destination, enligt ett pressmeddelande.

”I Göteborg & Co:s uppdrag ligger att utveckla destinationen för att få fler att upptäcka och välja Göteborg”

År 2022 var ett av de bästa någonsin för Göteborg som destination med rekordsiffror både i evenemangspublik och gästnätter på hotellen. Stora investeringar görs i besöksnäringen och i år firar staden sitt 400-årsjubileum. Förutsättningarna ser bra ut för den tillträdande ordföranden.

— Göteborg är nummer ett i Sverige när det gäller evenemang, möten och mässor. Här finns också ett kulturliv av hög klass som spelar en viktig roll när man ska locka hit besökare eller arbetskraft. Det finns mycket att bygga vidare på när det gäller att skapa attraktivitet, säger Leif Pagrotsky i ett pressmeddelande.

Det är en erfaren person som föreslås ta över ordförandeskapet. Leif Pagrotsky har haft flera positioner inom socialdemokratiska regeringar 1996 – 2006, som handelsminister, näringsminister och utbildnings- och kulturminister. Han har också varit Sveriges generalkonsul i New York.

Uppväxt i Björkekärr i Göteborg flyttade Leif Pagrotsky redan 1976 till Stockholm och sitt första jobb på Riksbanken. Men han har hela tiden behållit en stark anknytning till sin hemstad och var fram till 2012 riksdagsledamot på göteborgsbänken. Han har även varit styrelseordförande för kommunala bolaget Business Region Göteborg.

Göteborg.

I Göteborg & Co:s uppdrag ligger att utveckla destinationen för att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det gäller besökare, arrangörer av möten och evenemang men också studenter både från Sverige och utlandet. Göteborg & Co är också moderbolag för Liseberg, arenabolaget Got Event och Göteborgs Stadsteater.

— När man utvecklar destinationen så blir det också en bättre och mer levande stad för dem som redan bor och verkar här. Jag hoppas kunna bidra till den utvecklingen.

Styrelsen i Göteborg & Co utses av Göteborgs kommunfullmäktige och tillträder vid bolagsstämman i mars. Leif Pagrotsky efterträder Jonas Ransgård (M) som varit ordförande 2018 – 2022. Till övriga ordinarie ledamöter i Göteborg & Co föreslås: Stefan Svensson (M), Thaher Pelaseyed (V), Marie Zachrisson (L), Renas Mustafa (S), Ingrid Bexell Hulthén (MP) och Johanna Holmdahl (KD)

En kommentar

  1. Mauritz: Där rök skattebetalarnas pengar igen! Kommunen ska inte leka med skattebetalrnas pengar som dom gör. Helt otroligt att kommunen driver detta bolag med dessa bolag. Sen sveriges nr 1 , nja att man rear ut scandinavium eller ullevi gratis för att få konserter är ju bara för att rädda stadens krogar och hotell. Satsa på infrastruktur och kliv bort ifrån 80 talet staden står ju i princip stilla. Skrytbyggen ala västlänken för skaka av sig "en större mindre stad" komplexet kostar bara mer än det ger. Sälj G&CO och bort med statsanställda som dom i princip är kladda i syltburken.
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024