Annons:

Pontus Frithiof rekryterar Fredrik Önrup som ekonomichef

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof satsar på att stärka ledarskapet och utveckla Pontus Group genom rekrytering av branschprofilen Fredrik Önrup, som blir ekonomichef på deltid i bolaget. Fredrik tillträder tjänsten den 1 april 2022, enligt ett pressmeddelande.

Sedan 2003 driver Fredrik, tillsammans med Nils Axing, Pingvinen som är ett konsult- och utbildningsföretag inom hotell- och restaurangbranschen. Deras specialistfokus är Revenue Management för restauranger och Food & Beverage-verksamheter. Fredrik och Nils arbetar med utbildningar, olika uppdrag, håller föreläsningar och seminarier samt utvecklar branschen.   

– Vi är mycket stolta över att få Fredrik till vårt team. Våra verksamheter växer stadigt och med Fredriks långa och gedigna branscherfarenhet och höga ambitioner kommer bolaget att utvecklas ytterligare. Inte minst genom att Revenue- och Profit Management återinförs på agendan, att han kommer arbeta nära ledningsgruppen och förbättra branschen genom att coacha våra chefer och all personal i olika forum, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare av Pontus Group, i ett pressmeddelande.  

Fredrik kommer även att fortsätta sina uppdrag för Pingvinen nationellt och internationellt, men har sin bas i Stockholm. 

– Jag är mycket glad och stolt över förtroendet att få driva det ekonomiska arbetet och vidareutvecklingen av befintliga verksamheter och nya projekt för att göra dem långsiktigt framgångsrika. Branschens lönsamhet är verkligen något jag brinner för och jag ser fram emot att få vara med på Pontus Groups resa, säger Fredrik Önrup, i ett pressmeddelande. 

Fredrik Önrup tillträder tjänsten som CFO den 1 april 2022. 

Kommentarer är stängda.