Annons:

Scandic rekryterar ekonomiboss från Euroflorist

Pär Christiansen har den 17 januari utsetts till ny ekonomi- och finansdirektör i Scandic Hotels Group (publ). Pär tillträder sin nya roll den 1 mars och kommer att ingå i Scandics koncernledning. Åsa Wirén, nuvarande ekonomi- och finansdirektör på Scandic Hotels Group, kommer därmed att lämna Scandic, enligt ett pressmeddelande.

Scandic har utsett Pär Christiansen som ny ekonomi- och finansdirektör för Scandic Hotels Group. Pär har lång erfarenhet av att leda finansiella, strategiska och operativa funktioner på stora internationella bolag som bland annat Euroflorist, SAS och Clas Ohlson. Åsa Wirén, nuvarande ekonomi- och finansdirektör kommer från idag, den 17 januari, att lämna sin anställning i Scandic.

– Jag ser fram emot att välkomna Pär till Scandic och koncernledningen. Med gedigen erfarenhet som CFO och ledare i flera stora internationella bolag kommer hans kompetens vara oerhört värdefull i expansions resan framåt, säger Jens Mathiesen, vd & koncernchef för Scandic Hotels Group i ett pressmeddelande.

Pär kommer senast från en roll som finansdirektör på Euroflorist som är verksamma i elva europeiska länder. Dessförinnan var han finansdirektör på Clas Ohlson under drygt fyra år och hade andra ledande befattningar på internationella bolag som Gant, Transcom, MTR och SAS.

– Jag ser fram emot att börja på Scandic och bidra till den fortsatta resan. Bolaget har gjort en fantastisk återhämtning och är väl positionerat inför framtiden. Med en stark finansiell position och ett ledande varumärke finns det stora möjligheter framåt, säger Pär Christiansen, nytillträdande ekonomi- och finansdirektör på Scandic Hotels Group.

Under de veckor fram till dess att Pär tillträder sin nya roll, kommer Jens Mathiesen, vd och koncernchef att anta rollen som tillförordnad ekonomi- och finansdirektör. Pär tillträder den 1 mars.

– Jag vill också tacka Åsa Wirén för hennes engagemang i Scandic de senaste två åren och jag önskar henne stort lycka till framöver, avslutar Jens Mathiesen, vd & koncernchef för Scandic Hotels Group.

Kommentarer är stängda.