Annons:

Två nya affärschefer på Skistar

Daniel Claesson, kommersiell direktör på Footway Group, får rollen som SkiStars nya affärsområdeschef inom Affärsutveckling & Retail och Lina Gabrielson, vd för Hotel Diplomat och Villa Dagmar, anställs som ny affärsområdeschef för SkiStar Lodge & Hotell, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada att kunna attrahera talanger som kan vara med oss på vår tillväxtresa som den ledande semesterarrangören för Skandinavien. I vårt arbete med att skapa framtidens minnesvärda och hållbara fjällupplevelser på våra destinationer och i vår affärsverksamhet ser vi verkligen fram emot att få ta del av både Linas och Daniels tidigare erfarenheter och kompetenser, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar i ett pressmeddelande.

Daniel Claesson

Daniel Claesson har innan sin tid på Footway arbetat närmare 15 år inom H&M-koncernen där han har byggt upp en bred erfarenhet och kompetens inom ledarskap, digitalisering, e-handel, affärsutveckling och inte minst retailkunskap, bland annat som affärsutvecklingsdirektör samt global e-handelschef. I sin nya roll på SkiStar kommer Daniel att vara en del av den kommersiella avdelningen och tillsammans med teamet leda och driva SkiStars affärsutveckling, skapa tillväxt inom retailverksamheten (EQPE, SkiStarshop, skistarshop.com och SkiStarshop Concept Store) samt partnersamarbeten i nära samarbete med resten av företaget. Daniel tillträder sin tjänst som SkiStars affärsområdeschef för affärsutveckling & retail den 1 juni.

Lina Gabrielson

Lina Gabrielson har lång och gedigen erfarenhet i hotell- och turismbranschen, både som helhetsansvarig som inom försäljning, affärsutveckling och ledarskap. Hon kommer från en roll som vd för Hotel Diplomat där hon under tio års tid har drivit utvecklingen av affären med ompositionering, omstrukturering och nyöppnande av hotellet Villa Dagmar 2021. Lina har tidigare varit verksam på olika chefspositioner inom Clarion Hotels och Langley Travel. Lina kommer att starta sin anställning som affärsområdeschef för SkiStar Lodge & Hotell den 1 september.
Rollen är en del av SkiStars operationella avdelning där Lina kommer att leda och utveckla hotellverksamheten och konceptet SkiStar Lodge i nära samarbete med sin ledningsgrupp i Sverige och Norge samt tillsammans med SkiStars operativa och kommersiella verksamhet. Tobias Ekman som har arbetat deltid i rollen som affärsområdeschef parallellt med sitt egna konsultföretag, har nu valt framöver endast fokusera konsultverksamheten och har därmed lämnat sitt uppdrag på SkiStar allt enligt ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Susanne: Tobias Ekman annonserades med pompa och ståt som affärsområdeschef så sent som för ett halvår sedan. Med andra ord funkade inte den lösningen och nu tillsätter man redan en ny ansvarig.