Annons:

Premium

BILDEXTRA: Scandic totalrenoverar i Värtahamnen –  vill skapa ett destinationshotell med 900 bäddar

Att skapa en destination för gäster med äventyrslust har varit ledord under förvandlingen av Scandics hotell i Värtahamnen, Stockholm. Den omfattande renoveringen av hotellet har pågått sedan 2022 och resultatet blir en helt ny upplevelse med 323 rum, skybar, wellness-avdelning, restaurang och aktivitetslounge. Hotellet öppnar den 10 juni 2024, enligt ett pressmeddelande.

40 nya rum, skybar på sjuttonde våningen, restaurang för 254 gäster, aktivitetslounge med bland annat klättervägg och wellnessavdelning med storslagen vy över Stockholms hamninlopp. Det är några av nyheterna som Scandic Södra Kajen bjuder in till vid öppning juni 2024. Hotellet som ligger i hjärtat av det nya stadsutvecklingsprojektet i Värtahamnen väntas attrahera såväl affärsresenärer och grupper som barnfamiljer och inresande turister, ofta i samband med inkommande båtar från Helsingfors och Åland. Här kommer finnas plats för äventyr och gemenskap med ett genomgående tema som speglar hamnen och havet. En stor del av rummen är familjerum och det finns över 900 bäddar på hotellet.

Travel News chefredaktör Viggo Cavling var på plats när Scandic Södra Kajen visades upp för media. Här följer korta intervjuer om den stora hotellrenoveringen i Värtahamnen med. Vi har pratat med Maria Valentin, distriktsdirektör, Maria Wennerström, hotelldirektör Scandic, Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam och Niklas Ymerson. Projektledare, projekt öst, Norra Djurgårdsstaden.

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium!

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium